Fietsen

Bed and Breakfast Langs de Vlist is aangesloten bij Vrienden op de fiets en hanteert daarmee ook de prijzen van Vrienden op de Fiets.

Vrienden op de Fiets

De omgeving leent zich uitstekend om een mooie fietstocht te maken. Meerdere fietstochten zijn uitgestippeld, maar natuurlijk kunt u ook zelf uw ideale fietsroute uitstippelen met behulp van de fietsknooppunten. Op 150 meter van de B&B bevindt zich het dichtstbijzijnde knooppunt (nummer 11).

Oude Hollandse Waterlinie (47 km)

Je maakt kennis met de historische vaarwegen, oud-Hollandse stadjes en het polderlandschap van de Krimpenerwaard. Ook ontdek je een deel van de Oude Hollandse Waterlinie. De route start in Gouda. Je fietst langs de Vlist en door Haastrecht. Onderweg doe je ook de vestingstadjes Nieuwpoort en Schoonhoven aan en steek je twee keer de rivier de Lek over.

Molenroute (30 km)

Deze route begint en eindigt op de plek waar de Lopiker-, Krimpener- en Alblasserwaard elkaar kruisen: in Schoonhoven. Schoonhoven is het meest bekend als Nationale Zilverstad. Vanuit deze mooie stad fiets je langs de Lekdijk richting Stolwijk. Je fietst via de rivier De Vlist weer terug naar Schoonhoven. Onderweg passeer je meerdere molens.

Picknickrondje route Vlist (15 km)

Met deze prachtige en qua afstand voor iedereen goed te fietsen route, verken je het prachtige polderlandschap rondom Vlist. Fiets door het ontgonnen landbouwgebied en geniet van de weidsheid van de Krimpenerwaard. Prachtige landerijen en monumentale boerderijen strekken zich kilometers ver uit. Wanneer je de auto hebt geparkeerd bij het gratis parkeerterrein in Ammerstol, fiets je naar het Noorden. Tussen Schoonhoven en Vlist staat een oude molen. Deze wipmolen, die rond 1600 werd gebouwd, is al van veraf te zien. De molen domineert zijn omgeving en heeft een met riet gedekte ondertoren, wat er prachtig uitziet. De Oudhollandse wiekenvorm is nooit verbeterd, ondanks de leeftijd van de molen. De Bonrepas werd gebruikt om de gelijknamige polder en de Noord-Zevenderpolder te bemalen. Tegenwoordig gebeurt dit op vrijwillige basis. Vergeet ook niet je fietstas in te pakken met picknickspullen, want het is erg leuk om je kleedje uit te spreiden bij knooppunten 31 en 33. Terwijl je geniet van je zelfgemaakte sandwich en jezelf trakteert op koffie of thee uit je thermosfles, kan je ultiem ontspannen en gezellig eten in de buitenlucht.

 

Advertenties